dilluns, 1 d’agost del 2016

Visita al nostre proveïdor de vedella

El cap de setmana del 21 i 22 de maig vam organitzar una sortida vinagretaire en família. Intentem fer-ho cada primavera i és una molt bona ocasió per conèixer-nos en un ambient distès i diferent del de la cooperativa. 




Sempre que sortim aprofitem per visitar algun proveïdor i en aquest cas va ser el Martí Verdés, el nostre productor de vedella de la Segarra. A més de veure els camps i el bestiar ens volia ensenyar casa seva, que s'ha construït ell mateix, amb palla i argila, i que és autosuficient (llum fotovoltaica i aigua de pou). Quant a la vedella, és un projecte de cercle tancat: ell mateix conrea tot el menjar que dóna a les vaques mares (cereal, lleguminoses i farratge), les ajuda a l'hora de parir, en separa els vedells cap als 6 mesos, i quan toca els porta a l'escorxador. Ara té unes 20 vaques, que pareixen un vedell cada any (repartits entre 2 o 3 vegades l'any). I també és ell mateix qui la porta als diferents consumidors.

Després de dinar "de traje" a casa seva, vam anar cap al Solsonès, on es troba la masia on havíem de sopar i dormir, can Vilaseca. En ser un espai ampli, la canalla va gaudir molt i els grans la vam fer petar a la vora del foc, mentre es feia el caliu per al sopar. Diumenge al matí, abans de dinar a Can Joval a Solsona, vam fer una visita exprés al santuari de Lord, amb vistes privilegiades i havent dinat, cap a Vilanova altre cop amb una mica més de convivència compartida a la motxilla i una mica més de coneixement i consciència sobre allò què mengem.