Sempre que sortim aprofitem per visitar algun proveïdor i en aquest cas va ser el Martí Verdés, el nostre productor de vedella de la Segarra. A més de veure els camps i el bestiar ens volia ensenyar casa seva, que s'ha construït ell mateix, amb palla i argila, i que és autosuficient (llum fotovoltaica i aigua de pou). Quant a la vedella, és un projecte de cercle tancat: ell mateix conrea tot el menjar que dóna a les vaques mares (cereal, lleguminoses i farratge), les ajuda a l'hora de parir, en separa els vedells cap als 6 mesos, i quan toca els porta a l'escorxador. Ara té unes 20 vaques, que pareixen un vedell cada any (repartits entre 2 o 3 vegades l'any). I també és ell mateix qui la porta als diferents consumidors.
Després
de dinar "de traje" a casa seva, vam anar cap al Solsonès, on es troba
la masia on havíem de sopar i dormir, can Vilaseca. En ser un espai
ampli, la canalla va gaudir molt i els grans la vam fer petar a la vora
del foc, mentre es feia el caliu per al sopar. Diumenge
al matí, abans
de dinar a Can Joval a Solsona, vam fer una visita exprés al santuari de
Lord, amb vistes privilegiades i havent dinat, cap a Vilanova altre cop
amb una mica més de convivència compartida a la motxilla i una mica més
de coneixement i consciència sobre allò què mengem.